About Me

My photo
hye my name is NUR HUSNA BINTI AZHAR..i like to smile.. i'll alwez smiling although i'm hurt,,.i may hurt people too.. watchup! haha..i'll love peoples who love me..dont worry i do love my anemy too..cool yeah..dont judge books by its cover..judge it by it contents..soo..do not judge me before u had know me.i'm funny.. peoples said that..haha..that's all..

Sunday, 30 December 2012

Adik Habibah Abu Bakar sangat awesome

Assalamualaikum ...

Apa khabar semua, harap semua dalam keadaan sihat walafiat, Amin. sebenarnya 2 hari lepas aku tak boleh tidur then aku seperti biasa online and youtube-ing. Bosan bosan tetibe mata aku di segari oleh tarian seorang kanak kanak yang sangat awesome lenggoknya macam ''wah gittu'' tak henti henti aku tengok video budak ni, dia ada pergi kem permata seni tari kot kalau tak silap, macam-macam video dia aku tengok, tarian melayu, hindustan, tapi yang paling aku suka waktu dia menari lagu ''marry you by bruno mars'' 

Habibah Abu Bakar

umur dia 8 tahun dia sangat awesome and comel, aku baru add dia kat facebook tadi harap harap dia cepat la approve. haha..weyh ku peminat setia budak ni ni, teringin nak jumpe dia

aku suka gambar dia yang ni , habibah yang kat tengah sangat comel

hari hari aku tengok video dia, kalau korunk semua nak tengok search la ''permata seni tari'' kat youtube nanti adelatu, kakak habibah ni pon ade talent tau, suara sedap sangat aku wusha gak kakak dia ni tau, nama kakak dia kalau tak silap jamilah, adik beradik hebat hebat ni, hee, kalau korunk nampak aku macam excited itu disebabkan aku memang dah lama minat bidang nyanyian and tarian ini but every family are really different kan, my mum and my dad are not very supportive if it's related to this kind of interest hehe,,,but its okay i as anak mestilah menghormati, so ini lah kerja aku hari hari tengok utube and so on yang berkaitan la.

and yesterday i and family had a vocation tu PutraJaya, and sambil tunggu azan zohor kat masjid putra me and my family pergi singgah kat ade la banyak banyak kemah jualan dekat2 situ, taktau la event ape kan, and suddently i heard music and dekat atas pentas ade 4 orang budak tengah menari, aku berdiri je perhatikan budak budak awesome tu menari, yaa uollss tau kan i excited benda benda cam tu, then my mum nampak aku and dia ajak pergi dekat depan pentas, memang depan sekali la aku duduk, aku keluarkan phone and record dorunk menari, but ade one girl ni memang buat aku attractive kat dia, memang aku focus sangat kat dia and focus focus, dia menari cantik, sharp and comel, especially waktu dia gelek, then tetibe mydad datang and ajak pergi masjid sebab nak masuk zohor dah, then aku pergilah dari situ,and asik terbayang kan budak tu, she seems very familiar.

video



itulah video yang aku rakam, and tak jelas pon sebab DSLR tertinggal kat rumah and phone BB curve aku jela yang ade, budak perempuan yang paling kecik tu la yang aku suka,

balik rumah aku on lappy and tengok utube, and kat video utube tu aku tengok tarian and muzik yang sama aku tengok waktu kat Putrajaya tu, and that girl aku dah agak dah, dia HABIBAH.... omaigodd,,, kitorunk macam ade chemistry gituu...hmm kalau aku tau aku tunggu and tangkap gamba dengan dia, awww,,, tapi nak buat macam mane waktu tu nak azan dah kan, so we have to put the priority first that is Solah..kann,,,

hurmm takpe takpe,,,kepada HABIBAH ada pesanan ni kalau dah baca blog ni jangan lupa approve akak kat facebook ye, akak tunggu HABIBAH approve , nama akak kat facebook xia usna xia tau ...Approve jangan tak approve,,, love u bibah,, hee.,..u are so cute. and yang paling penting belajar rajin rajin, akak peminat habibah,,, <3













Tuesday, 27 November 2012

PENGALAMAN MENJADI SURI-KAKAK

Assalamualaikum ... (kalau tak jawab dosa, kalau jawab syg-kak maria elena)

okay okay fine tak kisah la yg pasti jawab salam itu wajib, dah lama tak update blog kan, yela selama sebulan mymum and mydad pergi menunaikan haji dan saya kena lah memikul tanggungjawab sebagai seorang kakak yang amat bertauliah,,,haha

ni haa ambe nak cite perasaan menjadi seorang surikakak a.k.a surirumah

aku ada 5 orang adik bewadiwk.. i'm the eldest, then farhanah(udik), asnawi(abg), muhammad(mad) and the youngest is hafiz(darling)

the first week a.k.a the hardest week - first week ni jadi hard sebab ermmm sebab ''TAK PERNAH BUAT'' alaaaaa normal la tu kan. ngeh ngeh =D commonly benda yg aku buat is jadi driver and doktor praktikal contoh ubat yg slalu aku dengar selama menjaga mereka adalah ''COOLFEVER'' lalalalala. actually takde la susah mane, bangun pukul 5 kejut adik2 bangun subuh, buat breakfist (cococrunch, honeystar, susu), suruh dorunk mandi pergi sekolah, hantar mereka ke sekolah, balik rumah kemas bilik, buat lunch (kelebihannya aku dah pandai masak Alhamdulillah) kadang2 tak payah masak pon rezeki dari jiran2 selalu masuk, then hantar asnawi pulak sebab die sesi petang, then balik rumah, then tunggu mad and aling balik sekolah, kadang2 ambil aling kat sekolah kalau rajin, lepas tu suap mereka makan, dorunk tido, petang goreng naget ke burger ke untuk minum petang, then dorunk main kat luar,kul 7 masuk rumah suruh dorunk mandi solat maghrib, lpas maghrib pergi rumah maklang dinner, hari2 maklang masak kan dinner, balik rumah dekat pukul 9.30pm, suruh dorunk check hw, susun jadual, solat isyak then tidur. lpas tu aku siapkan baju skolah stoking  mereka untuk ke sekolah esok pagi, farhanah Alhamdulillah pandai jage diri sendiri, aku selalu tidur lambat sebab, kadang2 tak boleh tidur, kerana risaukan keselamatan dan kerinduan kepada ibu ayah.

cabaran dan dugaan
-biasalah budak2 selalu bergaduh adik beradik, itu yang paling tak tahan, aku kena jerit, jadi garang untuk suruh mereka diam, stress kot

-nak kejut dorunk bangun tidur solat subuh bukan senang tau... kadang2 dorunk bole tidur dalam tandas? ( tu pasal hari2 aku mandikan dorunk )

-muhammad atau mad ade astma, kadang2 pukul 2-3 pagi hantar die pergi ambil gas kat hospital

- yang ni dugaan paling berat aku rasa, pada 27 oktober kalau tak silap, aku di serang demam yg berlanjutan walaupon dah pergi klinik, 7 november aku di tahan di KPJ sebab demam yg still tak baik, and 14 nov aku buat rawatan lanjut di hospital swasta DEMC untuk minor surgery for sinus infection, dimana penyakit tu la yg buat aku demam batuk astma tak baik, dugaan sgt waktu tu, aku bersyukur sangat ade family, my Superman, jiran2 and kawan yg banyak membantu menjaga adik2.

-after 2 days of surgery and berada di rumah, opah diserang sesak nafas dan sewaktu itu opah berada di rumah aku, hanya aku dan adik2 sahaja yg ada, other family was working and jauh, aku terpaksa bawa opah ke klinik dalam keadaan opah yang kronik aku rasa tak sempat tunggu mereka dtg, takut terlambat.. aku, farhanah dan asnawi bawa opah ke klinik dan klinik call ambulance untuk ke hospital klang sbb opah dah teruk sgt, adik2 aku tinggalkan di rumah jiran, Alhamdulillah jiran jiran ade, tanpa jiran2 aku takkan tau opah sesak nafas, sebab waktu tu aku pergi renew lesen dengan semua adik2, mujur ade jiran yang call kan. Allah je tau mcm mane perasaan aku waktutu..

Aku rasa cukup kot sampai sini dulu, hehe,,, kalau ade cerita yang aku lupa, aku akan update lagi okay,

aku nak share 1 gambar ni dimana, sewaktu aku di hospital, aku di kejutkan dengan satu delivery iaitu sejambak bunga yang besar dari ibu dan ayah from Mekkah <3 dengan note yang tertulis ''To : husna - salam dari mekah, semoga cepat sembuh & sabar dengan ujian kesakitan ini, salam rindu dengan penuh kasih sayang dari ayah dan ibu'' 

THE FLOWERS IS VERY BEAUTIFUL, THE FLOWERS HAD MAKE ME CRY, THANKS MUM DAD LOVE YOU



AKHIR KATA HUSNA NAK UCAPKAN THANKS KEPADA SEMUA YANG BANYAK MEMBANTU, TERUTAMA KELUARGA, SUPERMAN, JIRAN JIRAN, KAWAN KAWAN IBU, RAKAN RAKAN YANG SENTIASA BAGI SOKONGAN DAN DORONGAN, SEGALA KESULITAN ANGGAPLAH UJIAN DARI ALLAH, DAN SEMUA PENGALAMAN AKAN MENGAJAR KITA UNTUK MENJADI LEBIH DEWASA INSYAALLAH,

Papepon yang jadi mulakan harimu dengan Bismillah seiring dengan senyuman. 

END~ thanks all.


Friday, 19 October 2012

Pengalaman Mencabut Gigi Geraham Bongsu (wisdom tooth)

Assalamualaikum..

Hari ini 19 haribulan October 2012 iaitu merupakan hari ke-2 selepas pembedahan wisdom tooth aku, Ape itu ''wisdom tooth'' wisdom tooth merupakan pertumbuhan gigi yang terakhir yang tumbuh secara menyenget yang akan menyebabkan kesakitan, gigi ni selalunya tumbuh sekitar umur kita 18-30 tahun, alahh yang kat hujung tu kan. gigi yang tumbuhnya dalam keadaan normal akan tumbuh straight but yang tak normal akan jadi mcm gigi aku ni, tumbuh senget

nampak tak yang senget tu macam tu la gigi yang  dikatakan wisdom tooth


so, supaya gigi ni tak semakin teruk doktor nasihatkan aku untuk buang wisdom tooth tu, semangat dari ibu dan ayah aku bersetuju untuk menjalankan surgery tu sbb taknak sakit dah lepas ni.

aku dah buat appointment pada hari yang sama pada pukul 6.30pm, tapi doktor kata buat lepas maghrib la senang sikit sbb maghrib masuk awal kan. okay so dalam pukul 8pm aku dah berada dlm bilik doktor btw aku buat surgery ni dekat klinik pergigian sharina, seksyen 9 shah alam yang memakan cost sebanyak rm700 dan sepatotnya memakan masa selama 1 jam sahaja, tetapi di atas sbb2 tertentu ia telah menjadi 2 jam untuk my surgery.


sebelom surgery bukan main, main2 lagi ,,tunggu la lepas surgery jap lagi..haha


yang tangkap gamba semua tu, adik aku yang tangkap, ibu takot darah so ibu taknak temankan, mula2 sekali doktor tanya, ade ape2 nak tanye tak? aku tanye doktor sakit tak, so doktor kate gigi ni dalam die ade saraf kalau nak tarik nanti mungkin saraf tu akan buat kita rasa sakit, kalau sakit doktor suruh bgtau sebab die bole tambah bius. Bius untuk first round aku kena sebanyak 4 bius, dan separuh daripada bahagian mulut aku rasa kebas termasuk la separuh lidah sebelah kanan.

1st - aku nampak doktor tu mcm ambil pisau yang di fahamkan untuk mengoyakkan bahagian kulit gusi and rahang aku, waktu tu aku just rasa nyilu2 je, tak sakit maybe sbb dah bius, yang aku tau ade banyak darah mercit.

2nd - aku rasa macam gigi aku dicungkil cungkil di ketuk, waktu tu dah rasa sakit, tapi aku diam lagi sbb tak sakit sangat. so biarkan je,,tahan jela,

3rd - aku ade dengar bunyi macam blander kat dapur tu, aku rasa takot sangat, rupanya mesin tu di gunakan untuk belah gigi aku kepada 2 bahagian, aku denga nurse tu tanye doktor yang bulat ke yang tajam, doktor kate yang bulat, then doktor tu letakkan mesin tu kat gigi aku, aku dah rasa nyilu and sakit aku macam nak jerit, aku cakap sakit sakit, doktor stop and tambah ubat bius. doktor teruskan then aku tak tau kenapa aku rasa sakit lagi, aku dah tak tahan air mata aku dah mengalir, doktor stop lagi and tambah 2 lagi injection bius, part ni paling menyakitkan bg aku, aku rasa ade org pegang kaki aku, rupanya adik aku yang pegang, aku dengar doktor kata payah ni, then doktor mintak kat nurse tu untuk tukar machine yang untuk speed, aku rasa yang ni paling sakit, aku ade bau macam org potong besi tu,aku dah tak tahan aku angkat kaki aku and badan aku dah stressful then doktor suruh relax sbb nanti aku akan bg pressure kat gigi and susah gigi tu nak klua nanti.. air mata aku tak berhenti menangis, doktor kate gigi aku dah cut into 2, sekarang tinggal nak tarik, soo waktu ni la yang doktor kata akan sakit sbb doktor nak tarik gigi tu dari saraf, aku genggam tangan kuat2, separuh yang pertama doktor ketuk2 sakit sangat, aku nagis dah sedu2 dah, doktor ketuk2 and tarik tu la yang paling sakit nurse terpaksa pegang kepala aku sbb aku rasa urat telinga aku nak putus dah and Alhamdulillah kluar jugak, sekarang turn yang gigi lagi half nak klua, part ni kaki aku dah tak leh duduk diam, aku jerit sbb sakit, aku ckp kat doktor sakit...., doktor bg ubat bius lagi satu, bayangkan berapa banyak ubat bius aku dah kena, and dalam hati aku, aku ingat Allah je waktu tu sakit die Subhanallah nak pengsan, terimbas segala dosa2 lepas and doktor tarik2 Alhamdulillah semua gigi aku dah klua.doktor kata besar gigi tu tak disangka akan sebesar tu.

yang warna merah tula gigi aku, tapi tu baru separuh ( adik aku tak tangkap gamba full sbb  pegang kaki aku, sweetnya)


4th - doktor kate jangan risau dah  gigi dah klua tinggal nak jahit je, aku tutup mata aku sambil tu doktor jahit, lemah sgt waktu tu, pastu nurse tu bersihkan muka aku, sbb banyak sangat darah mercit-mercit, 3 jahitan aku dapat, waktu tu aku tau aku nak klua nak peluk ibu sbb nak nangis, betol2 klua bilik doktor aku nangis sampai sedu2, ibu tanye kenapa nangis sakit lagi ke, aku kata kat ibu, tak ni air mata yg dari tadi tahan, so sekarang nak lepaskan lah,memang non stop aku nangis sampai rumah nangis lagi,.

sorry muka nangis pelik sikit, sbb dah bengkak


papepon thanks doctor walaupon sakit, tapi InsyaAllah lepas ni dah tak sakit dah.

ubat yang di bekalkan
-kapas
-ubat tahan sakit (aku beli sendiri sbb tak semua ubat tahan sakit aku boleh makan)
-antibiotik (2 jenis)

just nak berkongsi mana tahu dapat membantu sesiapa

Perkara yang perlu diambil tahu setelah mencabut gigi

'Untuk mempercepatkan proses penyembuhan:'
  • Cuba berehat sepanjang hari dan tidak melakukan kerja-kerja berat.
  • Elakkan merokok. Seelok-eloknya selama proses penyembuhan (3-4 hari), minimum selama 24 jam selepas prosedur.
  • Elakkan berkumur atau menggosok gigi selama 24 jam selepas prosedur
  • Selepas 24 jam, kebersihan dapat dijaga dengan berkumur air suam bergaram (1 sudu teh garam untuk 1 gelas air) minimum 4 kali sehari. Berkumurlah dengan hati-hati kerana tekanan boleh menyebabkan lubang bekas operasi terbuka lagi dan terjadi pendarahan.
  • Selepas 24 jam, menggosok gigi boleh dilakukan dengan hati-hati, terutama di bilik pembedahan.
  • Bila diberi ubat penahan sakit dan antibiotik, minumlah mengikut arahan doktor. Antibiotik harus dihabiskan walaupun gigi sudah tidak terasa sakit. Sebaliknya, ubat penahan sakit boleh dihentikan bila sakit mulai reda.
  • Makan dan minumlah seperti biasa. Hindari berdiet, kerana makan dan minum yang cukup sangat penting untuk proses penyembuhan.
  • Hindari minum menggunakan sedutan kerana tekanannya boleh melepaskan gumpalan darah pada lubang pembedahan.
  • Elakkan minuman berkarbonat kerana buihnya dikatakan dapat melepaskan gumpalan darah pada lubang pembedahan. Minuman jus buah terutama yang masam sangat disarankan.
  • Suplemen tambahan vitamin C digalakkan.
  • Untuk menghindari bengkak, selepas pembedahan rahang sebaiknya dituam dengan ais atau air sejuk. Tampalkan pelekat dingin selama 15 minit, diselangi 10 minit tanpa pelekat, diulang sehingga waktu rehat malam.
  • Pada hari-hari setelah hari pembedahan, rahang dapat dituam[1] dengan pelekat hangat, untuk menstimulasi peredaran darah di kawasan gigi bongsu yang boleh mempercepatkan penyembuhan.
Selain hal-hal di atas, bius yang dilakukan sebelum pembedahan juga dapat mempengaruhi kemampuan fizikal dan mekanikal. Jangan memandu, melakukan pekerjaan yang memerlukan daya tumpuan yang tinggi tinggi, atau menandatangani dokumen penting pada hari yang sama. Bila menggunakan bius penuh, disarankan ada orang yang menemani sepanjang satu hari tersebut (sebelum bius hilang kesan).

harini aku rasa okay sikit sbb sakit dah takde, cuma bengkak la and rasa pelik dalam gigi sbb rasa benang..

okayla...itu sahaja pengalaman saya ..tata,,thanks sbb bace =) jagalah gigi anda.






Tuesday, 25 September 2012

AKU NAK KAYA

ASSALAMULAIKUM ...

BEB.,,...haiyo lama rasa tak update blog ni, bukan ape tapi rasa malas telah menyerang setiap kali ingin menaip sesuatu, walaupon dalam diri ini terdapat banyak bende nak Taip.

.hari ni kalau tak silap dah hari ke 4 berada di rumah kerana cuti for ''study week'' but sampai harini pon ape yg aku beLAJAR pon aku tak tau,,huahahaha

tolong la jangan contohi saya, 
bukak facebook mesti bukak fb seorang idola saya ni sbb rasa cemburu setiap kali mendengar mengetahui kejayaan yang di perolehinya. apetah lagi die adalah seorang yang sgt rapat dengan aku, sangat sangat rapat, dari kecik pon aku dah kenal die,,,ade kaitan sgt la die dengan aku, parent aku memg sayang la kat die ni, kalau bukak cerita die pujian jela yang aku denga, nak tau ke sape,,nanti lah kay,,

kalau tak silap aku la umur dia sekarang 23 kot,,sbb waktu aku form 1 dulu aku satu skolah ngan die, die form 5 kot x silap aku..kau orang nak tau tak umur die 23 tu gaji die dah 3000 plus plus tau tak 3000 RINGGIT MALAYSIA!!! haiyo..jelez gile aku ngan die,,,chemical engeneering,,haiyo,,

aku jadikan die idola aku sbb aku pon nak berjya mcm die,..aku akan buang rasa malas tu, untuk menjadi contoh (yela aku kan anak first) dan iuntuk mmberi kebahgiaan untuk kluarga aku,,

CHAIYOK UNA CHAIYOK =)

Tuesday, 4 September 2012

life must go on

Sejak sejak ni rasa macam stress sgt. taktau la sbb ape..hmm mungkin sbb da nak exam ke, apeke, tak tau la saya, tapi bersyukur sgt kepada Allah sbb ade ramai kawan2 yang mengambil berat. =)

terima kasih kepada semua kawan-kawan yang selalu sangat ambil berat, ramai tanye kenapa mengapa dan sebagainya, tapi kadang kadang bile kita bukan dalam keadaan yang baik, kita lebih memilih utuk mendiamkan diri, ini umum tak semua orang bole terima..kadang kadang nak cerita mcm mne pon taktau caranya.

dear rakan rakan, ye saya tak nafikan saya rasa saya memang ade masalah,
saya tak stay hostel last week sbb i need to be alone, tak nak korunk nampak yg kawan korunk ni tak ok
but now i'm getting better, and if went suddently u see i'm crying it is because of i want to throw out all of my problem through the tears..so let it be ok.

yang penting Allah ade, macam mane besar pon halangan tu, anggap je semua tu cubaan dari Allah..life must go on, La Tahzan Innallahamaa'na..jangan bersedih Allah sentiasa bersama kamu. Always smile =)

Wednesday, 23 May 2012

IT"S ALL ABOUT OUR LOVE STORY

Assalamualaikum...

Lame rasenye tak update blog,,,hee,,,yela,,,nak ckp busy memang langsong tak busy, tapi rase malas tu adelah...hurm..harini aku nak kongsi rasa ni ngan korunk,,,

okay,,

This year i'm 19 years old, and i admitted that i'm not kind of a matured person yet,,,maybe 21 kot baru matured,, hurm idk la kan,,and unfortunately i've fall in love with kind of a matured person atau lebih dikenali sebagai Mr.Pataya (bukan nama sebenar) die sgt matured and very the mase depan . he's 26 years old. but usia bukan segalanya kan

okay the reason i updated this blog is to share the feeling,,ckp melayu la senang kan, malas nak jage grammar, nak bercinta dengan org yg jarak usia nya dengan kita ni bukan lah menjadi satu permasalahan sebenarnya kalau masing masing ade sikap saling faham memahami kehendak seseorang tu kan. but on my case pulak, saya mengaku yg saya bukan jenis org yg sangat memahami, jiwa remaja ni menginginkan perhatian yg terlebih, contohnya saya nak mesej die 24 jam kalau boleh, nk die kol 24 jam...kalau bole la kn. especially tengah2 cuti sem ni,,,haih,,,tapi memang harapan la kan

tapi yg die ni jenis yg fikir kan mase depan sbb yela die dah matured kan, soo he cant spend a lot of time for me, die lg penting kan tanggungjwab die.,,, so haih, dunia kami berbeza, sangat berbeza, soo mcm mne..tapi nak buat mcm mne kan,,our love story are different kan, soo kena la berkorban, walaupon sakit kan,,sangat sangat sakit, haih,,,,

yang selalu buat hal kan mestilah SAYA kan sbb yela ,,,selalu salah anggap kat die, saya jadi cm tu pon di atas sbb2 yg tertentu,but patotnya saya x bole bersikap begitu,,and one day saya merajuk and  i got a massage that content this...

ni yang pertama =)

ni yang kedua ^_^ memang i degil pon =P

macam mane lah tak cair hati ni, sweet sgt..hee,,,die dah byk berkorban untuk saya sebenarnya but maybe me je yg tak nampak kot, after this i have to lebih faham die and die pon dah promise to me that he will give attention yg paling maximum dia bole bg,,heee,,,yela bie,,tapi its okay, i know u have ur own dream, yela u bukan suami i, i xde hak nak halang =) i will try to be more matured and positive,,past is past

UNDERSTANDING + ATTENTION = HARMONY

dah banyak sgt cabaran, dugaan , bende yg menguji kesabaran tapi I"M GLAD coz MR.Pataya are soo hebat! die yg byk pertahankan hubungan ni...kalau dia takde me dah lame give up okay,,

I REALLY2 LOVE YOU MR.PATAYA, but yelakan this is a HUBUNGAN YANG TIDAK PASTI..just wait and see..i hope our love untill forever..

YOU are full of surprises, love u..thanks for everything,,

 

Sunday, 29 April 2012





Listen to the song here in my heart
A melody I start but can't complete
Listen to the sound from deep within
It's only beginning to find release

Oh, the time has come for my dreams to be heard
They will not be pushed aside and turned
Into your own all 'cause you won't
Listen

Listen, I am alone at a crossroads
I'm not at home in my own home
And I've tried and tried to say what's on mind
You should have known

Oh, now I'm done believing you
You don't know what I'm feeling
I'm more than what you made of me
I followed the voice you gave to me
But now I've gotta find my own

You should have listened, there is someone here inside
Someone I thought had died so long ago
Oh, I'm screaming out and my dreams'll be heard
They will not be pushed aside on words
[ From: http://www.elyrics.net/read/b/beyonce-lyrics/listen-lyrics.html ]
Into your own all 'cause you won't
Listen

Listen, I am alone at a crossroads
I'm not at home in my own home
And I've tried and tried to say what's on mind
You should have known

Oh, now I'm done believing you
You don't know what I'm feeling
I'm more than what you made of me
I followed the voice you gave to me
But now I've gotta find my own

I don't know where I belong
But I'll be moving on
If you don't, if you won't

Listen to the song here in my heart
A melody I start but I will complete

Oh, now I'm done believing you
You don't know what I'm feeling
I'm more than what you made of me
I followed the voice you think you gave to me
But now I've gotta find my own, my own

Saturday, 28 April 2012

sedihnye kalau kena marah..=( mcm mne nak buat kalau ade org marah kita tapi kita tak sedih?? erghhhh...sedih nye sedihnye sedihnye sedihnye,,that's all ...bye

Monday, 23 April 2012

Happy BIrthday to me..=)

Assalamualaikum..

Alhamdulillah, tak sangka aku dah 19 tahun wuhu,,,hee :D like seriously this year aku dapat byk hadiah, aku dapat banyak ucapan dari kawan, byk mesej, byk kol..thanks tau kawan2 love u all lah!

berfday tahun ni seriously byk sgt surprise..

okay let's start the story, hurmm actually 1 day before my berfday someone had made my mood like serious shit. my gash. sampai ade jamuan kat skola pon aku tak pergi sebab xde mood. then aku had decide x nak klua rumah and just stay at home, walaupon bosan. then suddenly ade call in from this someone, he told me to find something infront of taman permainan depan rumah aku. perghhh gile i was soo excited, yg lagi cuak nak hujan pulak tu. i'm soo excited cause i know mesti kena cari hadiah ni..ahak ahak..=D aku pon klua la mncari hadiah itu, and bile dah jumpe hadiah tu sumpah excited gile..ade kotak besar kot dengan flower,,perhh...memang tak menangis wa kat situ,,huahahaha. then that someone kate jgn bukak before 12 am. ahaha..tak membuak pulak perasaan aku nak tunggu pukul 12 kannnn...patot la u buat i badmood ye..

hee...soo setibanya malam iaitu pada pukul 10 malam..tibe2 adik aku suruh pakai tudung semua katanya my sedara la konon nak dtg rumah. ibu pulak kate suruh make up sikit sebab my muka is pucat. okay as a good daughter i just follow jelakan..then pukul 11 mcm tu aku turun lah ke ruang tamu., DANNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh you know what, it was un expected rakan rakan seperjuangan ku ade di bawah untuk membuat kejutan yg sumpah aku dah mcm org gile tak tau nak buat, aku terus melarikan diri ke dapur dan terus manarik narik baju ibuku tanda tidak percaya ahaha..

it was soo great that night, peoples eat, laughing, and tepat pukul 12 am mereka semua menyanyikan lagu tema berfday untuk aku dengan nada suara waktu memberi arahan kawad, sumpah kuat gile..ahaha..tapi thanks laa...hee,,i'm soo happy..to my family thanks sbb bekerjasama didalam rancgn ini.,.ihik ihik

hee :D

soo THANKS TO ALL YG WISH KAT FACEBOOK, TWITTER(ni tipu mane ade twitter), MASSAGE, CALL thanks tau,,yg face to face, yg belanja makan, yg bagi hadiah, yg bagi sakit jantung yg bagi mcm mcm la..thanks..22 APRIL 2012 akan sentiasa menjadi ingatan. 

HAPPY 1st ANNIVERSSARY..<< ahaha ni tibe tibe <3 love

byeee,,,,udah dulu yaa

Friday, 20 April 2012

CINTA CINTA CINTA

ASSALAMUALAIKUM....

 Apa khabar semua...sihat ke??? haih..lame tak tulis blog rase mcm pelik je..hurmm...actually blog ni bila perlu je xde la nak update 24 jam kan. takde bakat la..

Actually kebelakangan rase sayu je hati ni, sebab utama ialah sebab cinta, perasaan, kadang kadang disebabkan cinta lah kita bole bazirkan masa kita dengan tangisan, keresahan, tak tipu la., i'm on that situation right now, cinta tak sepatotnya mcm ni, cinta tak sepatotnya sakit. tapi saya sedang sakit dengan cinta ini.

okay sebenanrnya yg membuat kan saya jadi mcm ialah PERUBAHAN yang ketara ;)

at first met...hurmm die slalu bg perhatian, kalau bole dia nak kol selalu mesej slalu
at then..bende tu makin kurang makin kurang kurang dan kurang
at now die dah sampai satu tahap yg kita rase mcm die dah tak kesah pon kita ade or tak. mesej pon lambat reply, kol pon jarang, dulu kalau bole nak super saver hari hari, then ......

is that what we call love???? it's not supposed to be like that kan..right? am i right? or i'm wrong.

when i luahkan perasaan kat my frend,,

1. ade yang kate i'm the one yg salah sebab fikir negative
2. ade yang kate laki ni makin lama makin bosan
3. ada yang kate maybe he's busy..lalala
4. ada yang kate i have to be sabar and mcm mcm lg


and now when i luah kan perasaan kat him

die kate i yang salah, i yg tak percaya dekat dia watsoeva, die kate i x memahami. and he alwez said that he love me....hmmmm...

my masalah right now,,,and ape yang saya mahu dari dia
1. Perhatian
2.Nak dia mesej byk kali or kol byk kali kalau i x angkat kol ( ni dulu, skrg dah xde)
3.And bila i off phone mesti i mengharap yg ade mesej die or kol die. (maybe ade but 1 je)

and actually i just need this = PERHATIAN, ATTENTION that's all what i need, that's all! is that soo  hard

and what happen when he did'nt give me that 
1, i'll cry cry cry cry 
2. dont want to eat
3. saya akan jadi pendiam tetibe,,

is that all normal

haih,,hurmmm....i've been hurted badly once and i dont want to feel it again.,.,.it's really hurt you know

YaAllah what should i do.. okay maybe my fault cause akan ingat kau (Allah) waktu susah je,,, but Ya ALLAH please give me some way,, what should i do..

aku mengharap die jadi mcm dulu,,,but he doesn't, in fact he more busying himself with his frends more than spending time with me...

arghhhhhh...kenapa dulu ok je hidup tanpa cinta sekrg xbole..something wrong..i must find way to solve it!
i must!!! i wont live like this,,,seriously...

tomorrow  is the day,, aku harap die x kan kecewakan aku,,,,,,, aku harap die ingat,,aku nak die jadi org pertama, aku harap ,,,

and now what should i do....=_______=













 







Wednesday, 14 March 2012

tak boleh tidur

Assalamualaikum

 Kalau aku tengok jam sekarg la kannnn, dah pukul 3.41 a.m nak dekat pukul 4 dah weyh..asal lah aku x bole tidur ni. aduh ape aku nak buat ni....buntu,,,,,,,,,,

actually  patotnye lokasi aku bukan la kat rumah ni, pada asalnya lokasi aku patotnye kat hostel but all of sudden  i received a call from my mum, dan die meminta tolong aku menjage opah aku kat rumah sbb she and the others pergi mane entah aku pon tak sure,....and sebagai anak yg baik aku ikot jela..nasib ade org nak ambik. aduh,,,,,serius tak tau nak ckp ape..tapi keegoaan nak update blog ni tgah high,,soo nasib la..

btw nak share ngan korunk pasal ape ye,,,ermm ermm jap nak fikir...ouh ade video ni,,japp..

video
inilah video yg aku nak kongsikan harini, aku nyanyi lagu ni sbb waktu ku aku tgah gaduh dengan ibu aku, soo disebab kan video ni tajuk die bunda soo aku buat la video ni then aku send kat ibu aku punye facebook..sweet kan aku,,btw ade bebrapa org je yg tau kebenarn video ni,,haha,,kalau sape yg tau tu diam2 je tau, aku suka bunyi piano die je,....aku rase korunk x kan denga Ape aku nyanyi sgt kot sbb yelaa..suare aku x jelas kan, soo aku sertakan lah lirik lagu ni untuk korunk,,,hope enjoy,,,

kubuka album biru
penuh debu dan nusa
kupandangi semua damba diri
kecil bersih, belum ternoda...


fikirku-pun melayang
dahulu penuh kasih
kudengar semua cerita orang,
tentang riwayatku...


*kata mereka diriku slalu dimanja
kata mereka diriku slalu ditimang


nada nada yang indah
slalu terurai darinya
tangisan nakal dari bibirku
tak-kan jadi deritanya

tangan halus dan suci
telah mengangkat tubuh ini
jiwa raga dan seluruh hidup
rela dia berikan...


*kata mereka diriku slalu dimanja
kata mereka diriku slalu ditimang


ooh bunda ada dan tiada dirimu
kan selalu ada di
dalam hatiku...

sebenanye kan aku rase lagu ni bole buat korunk tidur, sbb tetibe aku rase ngantok bile denga video,,,sorry kalau its annoying ke ape tau!

byeee,,,,see u lagi kat post baru (kalau aku rajin la)


Saturday, 21 January 2012

semester break punye cerita PART 2

Assalamualaikum...
hai dah lame rase tak update blog, yela mane tak nye busy sangat dengan study,,

hee,,okay sorry sebab baru nak update pasal sem break part 2 ni..

hari tu sampai sungai congkak kan..okay now,,


Tempat = stadium seksyen 13  Shah Alam
hari = isnin  26/11/2011
Masa = lepas solat maghrib
Tujuan = FUNFAIR,,,


hehe,,,ktorunk lepas maghrib memang excited gile,,siap siap semua, aku pergi dengan adik2 aku and also one body guard as usual la kan..hehe


mcm mcm bende ade,,susah la nak bg tau kan tapi aku letak gamba je la..nanti korunk tau la ktorunk buat ape kat sane..pictures tell u everything..








kesian muhammad nangis..=P

lepas dah main ktorunk makan macam macam...hee

=.= malu gile,,,takot tau x bende tu

best gelakkan dorunk,,

kalau orang takde lesen naik kereta tu je

sweet tak?? ahahhaaha,,kami dan abg bodyguard kami



lepas naik UFO perh gile ah..pening pening

 


itulah sedikit sebanyak gambar gambar nye,,,saya gembira ade adik2 macam tu..tak lupa jugak kepada ibubapa kami yg telah menyumbangkan banyak modal untuk kami..lalalala..hehehe..and now lets go to the next story
 
 

okay now..nak cerita pasal next destination...sebenarnye lebihan cuti aku, aku habis kan di HOSPITAL KPJ SHAH ALAM selama 3 hari 2 malam kerana food poisoning akibat terminum air sungai congkak..kesian kan ,,dah happy2 pergi bercuti semua, last2 tersadung kat hospital..xpe2 nasib baik doktor hensem..gamba kat hospital tak de la kan sbb kami tidak lah menutup aurat sepenuhnye,,=P btw kenapa kami ye..sebab yg masuk hospital tu bukan aku sorunk je tetapi aku dan adik perempuan aku..nasib ade kawan nak teman..xde la bosan sgt,,ehehe..saya nak mengucapkan thanks sgt2 kepada sape2 yg datang melawat kami..happy sangat korunk datang.. 


jadi saya nak ingatkan kepada semua bahawa setiap kegembiraan tu pasti akan terselitnye kesakitan..jadi kalau dah gembira tu bersedia la jugak atas dugaan yang akan datang..banyakkan berdoa..kalau dah gembira tuh jangan lupa Allah tau..ingat solat..okay lah that's All..kepada sesiapa yg menyambut Tahun Baru Cina..happy chinese new year,,=)) tatatata..